سقف تیرچه و بلوک

سقف تیرچه و بلوک

سقف تیرچه و بلوک

سقف تیرچه و بلوک

اگر به طرح و ساخت اکثر خانه‌ ها دقت نمایید ، متوجه خواهید شد که بیشتر سقف‌ ها از نوع تیرچه و بلوک می باشند. رایج‌ ترین و پرکاربردترین نوع سقف در کشور ما سقف تیرچه و بلوک است که نظر اکثر معماران را به سوی خود جلب نموده است. سهولت در اجرای آن و صرف هزینه‌ های کم موجب شده تا سازندگان زیادی به استفاده از آن در سازه‌ های خود ترغیب شوند. گستردگی استفاده از تیرچه و بلوک در سازه‌ های بتنی و فلزی قابل مشاهده است اما در کنار تمام مزایایی که دارند ، محدودیت‌ هایی نیز وجود دارد. ناگفته نماند ؛ اگر از مزایای مشارکت در ساخت در شیراز مطلع نیستید ، می توانید با متخصصان دیساتک تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید! در ادامه مزایای سقف تیرچه و بلوک را مورد بررسی قرار خواهیم داد ، با ما همراه باشید..

سقف تیرچه و بلوک

تعریف سقف تیرچه و بلوک

تامین و ساخت سقف و یک سرپناه از سالیان دور برای انسان‌ ها یک دغدغه به حساب می‌ آید. در طول سالیان متمادی بشر به منظور ساخت سرپناه راه‌ های متفاوتی را امتحان کرده است. در این پروسه ساخت سقف‌ ها یکی از پرهزینه‌ ترین و زمانبرترین بخش‌ های ساخت است که می‌ توان نام برد. نوع سقف تولید شده بر اساس اسکلت و بدنه ساختمان می‌ تواند در دو نوع بتنی و فولادی انجام شود.

تیرچه و بلوک نوعی از سقف‌ های بتنی است که در صنعت ساختمان‌ سازی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. در واقع یک دال یک طرفه است که در ساخت سازه‌ های چند طبقه کاربرد دارد. وظیفه اصلی سقف تیرچه و بلوک انتقال نیروهای افقی و قائم ایجاد شده از نیروهای جانبی و بارهای اضافه مانند باد و زلزله به سایر قسمت‌ های سازه می باشد. این بخش به کمک بلوک‌ های تو خالی با وزن بسیار سبک از بتن و یا سفال برای ایجاد و کاهش بار وارد شده به سقف استفاده می‌ شود. سقف تیرچه و بلوک یکی از متداول‌ ترین نوع ساخت سقف در صنعت ساختمان‌ سازی است. این بخش از دو جزو تیرچه به عنوان تیر فرعی و بلوک به منظور پر کردن فضای خالی بین تیرچه‌ ها تشکیل شده است.

سقف تیرچه و بلوک

روش عملکرد سقف تیرچه و بلوک

سقف تیرچه و بلوک در ساخت سازه‌ هایی نظیر ساختمان‌ فلزی ، آجری و بتنی مسکونی و اداری مورد استفاده قرار می‌ گیرد که طرفداران بسیاری را جذب نموده است. در ساخت این سازه‌ ها سطح زیری سقف مسطح شده و آماده اندودکاری می‌ شود. این کار به دو روش یکی با نصب سقف کاذب بر روی سطح زیرین و یا پرسازی فضاهای خالی بین پشت‌ بندها با مصالح سبک انجام می‌ شود. استفاده از این مصالح که می‌ تواند به عنوان یک عایق حرارتی نیز عمل کند تنها به منظور پر کردن سقف می‌ باشد و در صورت تخریب هیچ خللی در روند اجرایی سقف ایجاد نمی‌ کند.

سقف تیرچه و بلوک

نحوه ساخت سقف تیرچه و بلوک

استفاده از دو روش کاربرد مصالح پیش‌ ساخته و بتن‌ ریزی در ساخت سقف تیرچه و بلوک از رایج‌ ترین نوع آن است. در این روش مصالح استفاده شده مانند تیرچه‌ های فولادی ، بتنی ، آرماتورهای کششی ، برشی و پوشش بتن آرماتورها در کارخانه تولید شده و در محل پروژه تحویل داده می‌ شود. در این شیوه قالب تحتانی کاملا حذف می‌ شود. تیرچه‌ ها در کارگاه ساختمانی در فاصله‌ های مشخص قرار می‌ گیرند. تیرچه‌ ها یا به صورت فولادی با جان باز و یا تیرچه‌ های بتنی با آرماتورهای کششی و برشی با پوشش بتن آرماتور اصلی به صورت پیش‌ ساخته تولید می‌ شود. بعد از شمع بندی زیر تیرچه‌ ها ، بلوک‌ ها را بین دو تیرچه مجاور قرار می‌ دهند. در مرحله آخر با جای گذاری آرماتورهای حرارتی بتن‌ ریزی انجام می‌ شود. این کار توسط دستگاه‌ هایی مانند انبر و قیچی میلگرد ، پمپ بتن و ویبراتور انجام می‌ شود.

اولین مرحله از تولید سقف تیرچه و بلوک ، نصب تیرچه‌ ها بین دو دهانه است. این تیرچه‌ ها در فاصله‌ های 50 سانتی‌ متری از یکدیگر توسط کارگران در بین دهانه‌ ها قرار داده می‌ شوند. در این مرحله باید بسیار مراقب باشید تا بتن پاشنه بدون شکستگی نصب شود. مرحله دوم ، مرحله شمع بندی زیر تیرچه‌ ها است. شمع‌ ها بافاصله‌ های 1 متر و 20 سانتی‌ متری در زیر تیرچه‌ ها قرار می‌ گیرند. در جهت عمود بر تیرچه‌ ها از الوارهای چهار تراش چوبی در فاصله‌ های 1.5 متری استفاده می‌ شود.

سقف تیرچه و بلوک

در این قسمت نوبت به بلوک‌ بندی و پر کردن فضای خالی بین تیرچه‌ ها می‌رسد. با کمک فوم‌ های یونولیت پیش‌ ساخته شه تمام فضاهای خالی بین تیرچه‌ ها پر می‌ شود. بلوک و یونولیت در واقع قالب‌ های سقف هستند. در گام بعدی به منظور جلوگیری از جمع شدگی یا افت و پیشگیری از تنش‌ های حرارتی از میلگرد یا آرماتورهای افت و حرارت استفاده می‌ شود. این میلگردها به صورت عمود بر هم و در فاصله‌ های 25 سانتی‌ متری از یکدیگر قرار می‌ گیرند.

قالب بندی اطراف تیرچه‌ ها مرحله بعدی است. در این جا از قالب‌ های فلزی در اکثر پروژه‌ ها و در برخی دیگر از قالب‌ های چوبی استفاده می‌ شود. اصلی ترین نکته محکم کردن قالب‌ ها است ، به طوری که در هنگام بتن‌ ریزی قالب‌ ها از جای خود تکان نخورند. در نهایت مرحله بتن‌ ریزی سقف و تیرهای بتنی است. بتن‌ ریزی از طریق دستگاه مخصوص همزن و لوله‌ ها به محل مورد نظر پمپاژ می‌ شود. با کمک ماله‌ کشی توسط کارگران باید سطح کار را صاف نمود.

 

مشاوره هدفمند!

در این بخش مزایای سقف تیرچه و بلوک را مورد بررسی قرار دادیم تا راحت تر بتوانید برای این امر اقدام فرمایید. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره مشارکت در ساخت در شیراز و ایمنی در ساخت و ساز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام کنید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما تماس حاصل فرمایید.

    نام شما (الزامی)

    شماره تماس (الزامی)

    موضوع مشاوره

    Write a Message

    Your email address will not be published.

    Related Posts

    Enter your keyword