نوسازی ساختمان

نوسازی ساختمان

نوسازی ساختمان

نوسازی ساختمان

این روزها البته تخریب کامل و ساخت آپارتمان‌ های جدید به جای خانه‌های کلنگی و ویلایی کار رایج‌ تری در مقایسه با نوسازی ساختمان است. اما هنوز هستند افرادی که تمایل داشته باشند در خانه‌ های قدیمی خود البته با تغییر شرایط و امکانات آن ، به زندگی ادامه دهند. گذر زمان و فرسوده شدن ساختمان ، از اصلی‌ترین دلایل نوسازی ساختمان است. برای نوسازی ساختمان فرسوده به صورت کامل ، باید اصلاحات سازه‌ای، تاسیساتی (شامل تاسیسات الکتریکی، مکانیکی، لوله کشی و فاضلاب و عایق بندی) و تغییرات نازک کاری و ظاهری مثل تغییر کفپوش‌ها، پوشش دیوار، تزیینات، نورپردازی و … شود. همچنین ممکن است بخواهید نقشه داخلی خانه را نیز تغییر کاربری دهید، این مرحله هم جزیی از نوسازی ساختمان به شمار می‌آید.

پس تا به اینجا دلایل نوسازی ساختمان را بررسی کردیم. می‌توان این بحث را در دو مورد خلاصه کرد که نیاز به بازسازی و نوسازی ساختمان را ایجاد می‌کنند: فرسوده شدن ساختمان در مرور زمان ،
نیاز به بهبود وضعیت ظاهری و فنی ساختمان

نوسازی ساختمان

مراحل نوسازی ساختمان ساختمان

نوسازی مجموعه ای از فعالیت‌های مختلف است که جزییات و گستردگی زیادی دارد. اما به طور کلی می‌توان آن را در چند مرحله خلاصه کرد که در ادامه توضیح می‌دهیم.

مرحله اول : مشاوره و برنامه ریزی برای طراحی

مهندسان و طراحان ابتدا باید ساختمان را بررسی و بازدید کنند. آن‌ ها در این بررسی خواهند فهمید چه بخش‌هایی از خانه نیازمند تغییر است و این تغییرات شامل چه مواردی می‌شوند. برای طراحی مجدد معماری داخلی و تغییر دکوراسیون نیز منزل شما حتما باید بازدید شود تا بتوان متناسب با شرایط، طراحی را آغاز کرد. در مرحله مشاوره و برنامه ریزی، متخصصان طبق تجربه قبلی می‌توانند یک براورد کلی و اولیه از هزینه‌ها و زمان مورد نیاز برای نوسازی ساختمان به شما ارائه دهند تا شما نیز بتوانید متناسب به شرایط خود برای نوسازی ساختمان برنامه ریزی کنید.

مهندسین و متخصصین پس از جلسه مشاوره و بازدید، شروع به طراحی می‌کنند. هر کدام از این افراد در حوزه خود طراحی‌ها را انجام می‌دهند ولی باید هماهنگ و همگام با هم محاسبات و طراحی را پیش ببرند. مثلا ممکن است معمار تشخیص دهد دیوار یا بازشویی باید اضافه یا برداشته شود، در این صورت مهندس سازه باید محاسبات بار را برای این کار انجام دهد.

به طور کلی وظایف هرکس در این مرحله به شیوه زیر خلاصه می‌شود:

  • معمار: تغییر پلان‌ها، بهبود کاربری فضاهای مختلف و ارائه طرح برای نوسازی نمای ساختمان و مشخص کردن جزییات نازک کاری.
  • مهندس عمران یا سازه: انجام محاسبات برای تقویت سازه و پی ساختمان اضافه کردن دیوارهای باربر و تیر.
  • مهندسین تاسیسات: طراحی مجدد نقشه تاسیسات الکتریکی و تاسیسات مکانیکی و مسائل مربوط به لوله کشی و عایق بندی.
  • طراح داخلی: مسائل مربوط به تغییر دکوراسیون و تزیینات داخلی

نوسازی ساختمان

مرحله دوم نوسازی ساختمان : تخریب

طبق نیازهای تعیین شده و طراحی‌های انجام شده، تخریب اصولی ساختمان انجام می‌گیرد. البته برای نوسازی ساختمان نیاز نیست به شاکله اصلی بنا دست زد و صرفا جاهایی که نیاز است تخریب می‌‌شود. تخریب مازاد، هزینه بر خواهد بود. پس طبق نیاز تخریب کنید و نه بیشتر.

مرحله سوم : مقاوم سازی و اصلاحات سازه ای طبق محاسبات و هماهنگ با پلان‌های معماری

در این مرحله پی و فونداسیون ساختمان بهسازی و مقاوم سازی می‌شود. اگر نیاز به اضافه شدن و یا برداشته شدن دیوار باربر یا غیر باربر باشد در این مرحله باید انجام شود. ایجاد بازشوهای جدید و تغییر در اندازه آن‌ها نیز متعلق به این مرحله است. اگر نیاز باشد باید برای افزایش ایستایی ساختمان، تیر به اسکلت ساختمان اضافه کرد. تغییرات نمای ساختمان نیز همگام با همین بخش پیش می‌ رود.

نوسازی ساختمان

مرحله سوم نوسازی ساختمان :  اصلاحات تاسیساتی

سیم کشی برق و پیاده سازی نقشه تاسیسات الکتریکی در این مرحله انجام می‌شود. لوله کشی تاسیسات جدید هم متعلق به همین بخش است. عایق بندی دیوارها و سقف برای رطوبت، برودت و سرما باید مجددا انجام شود. تغییر سیستم‌ های سرمایشی و گرمایشی خانه و در صورت تمایل هوشمند سازی ساختمان هم متعلق به بخش اصلاحات تاسیساتی است.

مرحله چهارم : نازک کاری و پوشش نهایی

تمام تغییرات مربوط به نو و نوار کردن ظاهر خانه در این بخش از نوسازی ساختمان انجام می‌پذیرد. کف‌سازی و نصب کفپوش جدید مثل سنگ، سرامیک یا پارکت، رنگ آمیزی دیوارها و یا استفاده از کاغذ دیواری ، گچ بری و تزیینات سقف و دیوار ، نورپردازی ، نصب کمد ، کابیت و شلف و اجرای قرنیز و … همه و همه مربوط به نازک کاری ساختمان و مرحله نهایی کار است.

بروزسانی : 17 دی 1401

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید