ایمن سازی ساختمان

ایمن سازی ساختمان

ایمن سازی ساختمان

ایمن سازی ساختمان

چگونه خانه های خود را در برابر زلزله ایمن کنیم؟

همانطور که می دانید زلزله با بزرگی کم و متوسط هم می تواند خساراتی را به دنبال داشته باشد. به ویژه ، اگر ساختمان ها و خانه ها در مناطق زلزله خیز بنا شده باشند. بنابراین لازم است اقداماتی برای کاستن خسارات احتمالی ناشی از زمین لرزه انجام شود. ناگفته نماند ؛ اگر در رابطه با مشارکت در ساخت در شیراز و خرید ملک در شیراز نیاز به مشورت دارید ، هم اکنون می توانید با متخصصان دیساتک تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید! یکبار برای همیشه اعتماد خود را به ما بسپارید..

 

صفحات جداکننده سطح زیرین ساختمان

این روش برای ساختمان های جدید کاربرد دارد . در واقع، صفحات جداکننده بین فوندانسیون و بخش زیر ساختمان قرار می گیرد . هنگام وقوع زلزله این صفحات به دلیل تکان های ناشی از زلزله حرکت می کنند اما چون بیشتر لرزش ها را جذب می کنند ،ساختمان نسبتا آرام و پایدار بر جای می ماند. این صفحات از جنس سرب و مواد ارتجاعی هستند .که همراه با لایه هایی از فولاد روی هم قرار می گیرند .و به ایمن سازی ساختمان کمک می کنند.

ایمن سازی ساختمان

مصالح سازه ها برای ایمن سازی ساختمان

برای ایمن سازی ساختمان در برابر زلزله باید از مصالحی برای زیرساخت ساختمان استفاده کرد .که در مقابل لرزش های زمین بالاترین مقاومت را نشان می دهند. یکی از مصالحی که دارای این مقاومت است بتن می باشد. بتن تقویت شده با لایه های ضخیم از بتن یا فولاد برای این کارموثر هستند. هم چنین چوب برای ساختن یک قاب یا چارچوب عالی می باشد. اما باید توجه نمود .اگر ساختمان چوبی باشد ،چوب ها باید به پی پیچ شوند تا نیروهای ناشی از زمین لرزه نتواند باعث حرکت آن ها شود. چون اگر این حرکت حداقل هم باشد می تواند آسیب ساختاری جدی به ساختمان وارد کند و ایمن سازی را با مشکل مواجه کند.

 

ارتفاع ساختمان

طبق تحقیقات تاثیرات ناشی از زمین لرزه بر خانه های یک طبقه کمتر از ساختمان های چند طبقه است. اما این به آن معنا نیست که نباید ساختمان های بلند و چند طبقه ساخت. بلکه باید نکات ایمنی لازم مانند استفاده از بتن تقویت شده روی صفحات جداکننده زیر ساختمان رعایت شود.

ایمن سازی ساختمان

لوله کشی قابل انعطاف

لوله کشی ساختمان با استفاده از لوله های غیر قابل انعطاف و خشک احتمال شکنندگی بسیار بالایی در مقابل فشارهای زمین لرزه دارند. بنابراین، باید لوله کشی ساختمان جهت ایمن سازی آن با استفاده از لوله های منعطف باشد. به این دلیل که با حرکات و تکان های حاصل از زمین لرزه به راحتی تغییر وضعیت می دهند و میزان آسیب کاهش می یابد.

 

ایمن سازی چیدمان وسایل و لوازم خانه

برای این کارتنها نباید به نکات مربوط به ساخت و ساز دقت کرد بلکه مواردی مانند چیدمان می تواند تا حدودی به کاهش آسیب و خسارات ناشی از زلزله کمک کند. برای مثال، کتاب خانه و کمدها که جزو وسایل سنگین محسوب می شوند باید محکم به دیوارها و سقف ها متصل گردند.

 

پشت بام مستحکم

پشت بام مستحکم به ویژه در نواحی با ریسک بالا به ایمنی هنگام وقوع زلزله کمک می کند. پشت بام هایی که مستحکم نیستند می توانند باعث تخریب بخش های از خانه شوند. در نتیجه، بهترین راه در این مورد برای ایمن سازی ساختمان این است. که پشت بام با استفاده از مصالح سبک وزن ساخته شود.

آلومینیوم از دسته فلزات سبک است که باعث می شود ساختمان وزن کمتری را متحمل شود. بنابراین ، بسیار مناسب برای ساخت پشت بام و ایمن سازی ساختمان می باشد. از گزینه های مناسب دیگر  این است .که مقداری آسفالت دانه درشت روی سطح تخته های چوبی چند لایه ریخته شود .و به قاب مجموعه اتصالات سقف متصل گردد.

ایمن سازی ساختمان

چه نکاتی در ایمن سازی ساختمان باید رعایت شوند

  • اگر در ساختمان آسانسور نصب می شود. باید حداقل سه ستون در اطراف آن احداث شود تا از عواقب زلزله پیشگیری شود.
  • هر ساختمان باید حدود 10 سانتی متر از ساختمان مجاور خود فاصله داشته باشد تا ایمن سازی ساختمان حفظ شود.
  • جهت ایمن سازی  در برابر زلزله بهتر است آن ها را به صورت مربعی ساخت یعنی اندازه طول و عرض آن ها به هم نزدیک باشد زیرا مقاومت ساختمان در این حالت بیشتر می شود.
  • از ساختن ساختمان های چند طبقه با مصالح آجری یا گلی و یا تیرآهن و آجر باید خودداری شود زیرا هیچ گونه مقاومتی در برابر زلزله ندارند.
  • برای این کار بهتر است ساختمان ها با ستون های زیاد ساخته شوند چون  مقاومت ساختمان در این حالت بالا می رود.

 

بروزسانی : 1401/12/25

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید