مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی

مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی

مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی

مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی

در این بخش از مطالب دیساتک قصد داریم به مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی بپردازیم تا بتوانید با آگاهی کامل یکی از آن ها را برای ساخت و ساز انتخاب نمایید. مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی یکی از بحث های بسیار جذاب در حوزه معماری و ساختمانی می باشد که می توان گفت یکی از موضوعات اصلی بین مهندسین و معماران است. هر روز هنگام عبور از خیابان های شهر شاهد ساخت ساز های جذابی می باشیم ، ساختمان‌ های مختلف از یك طبقه تا 60 طبقه كه جلوی آن ها انواع مصالح دیده می‌ شود ؛ سازه‌ هایی كه گاه از بتن ساخته می‌ شوند و گاه از فولاد. در مورد اینكه كدام نوع سازه بر دیگری برتری دارد ، اختلاف نظر شدیدی بین سازندگان و معماران به وجود آورده است.

همیشه مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی وجود دارد. معمولا معیار های ساخت ، جواب‌ های متفاوتی برای ما به همراه دارند. عمده عوامل مؤثر در این روند ، هزینه ، زمان و كیفیت ساخت هستند. هزینه ساخت و سود حاصل از این سرمایه‌ گذاری با زمان اتمام طرح رابطه تنگاتنگی دارند. بدیهی است هر چه زمان طرح طولانی‌ تر ‌شود شاهد افزایش قیمت مصالح ، قیمت تمام شده پروژه ، هزینه‌ های متفرقه و بازگشت دیرتر سرمایه خواهیم بود كه خوشایند هیچ سازنده‌ ای نیست. با دیساتک همراه باشید تا از مزایای این دو نوع متریال مطلع شوید و باکیفیت ترین مصالح را برای ساخت و ساز انتخاب کنید. ما در طراحی سازه های بتنی در شیراز تخصص ویژه ای داریم که می توانید برای اطلاع از این امر با ما در تماس باشید..

مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی

مقایسه قیمت

سازه‌ های بتنی در مقابل سازه‌ های فولادی معمولا نیاز به هزینه پایین تر و زمان بیشتری برای ساخت دارد ؛ در حالی‌ كه سازه‌ های فولادی ابتدا نیاز به سرمایه زیادی برای خرید آهن آلات دارد ولی در عوض شاهد سرعت اجرای بالا تری خواهیم بود. بنابراین در ساختمان‌ های عادی كمتر از 6 طبقه در نهایت از این منظر تفاوت زیادی وجود ندارد.

 

اسکلت بندی

در اسكلت‌ های فولادی حتما باید تمام اسكلت آماده باشد تا بتوان سقف آن را اجرا نمود. به عبارت دیگر اول باید تیر و ستون‌ هایی وجود داشته باشد تا بتوان روی آن سطحی به نام سقف یا همان كف اجرا كرد. در حالی‌ كه در سازه‌ های بتن آرمه ابتدا ستون‌ های هر طبقه و سپس سقف همان طبقه كه خود مشتمل بر تیر‌ ها و كف یكپارچه‌ تری نسبت به سازه‌ های فولادی است اجرا می‌ شود.

مزیت این روش نسبت به روش اول آن است كه می‌ توان طبقه مورد نظر را سریع تر برای اجرای دیگر مراحل از جمله تیغه چینی ، اجرای تاسیسات مكانیكی و برقی و… در اختیار سایر پیمانكاران قرار داد كه خود موجب تسریع در روند طرح خواهد بود. ولی به‌ طور كلی زمان اجرای سازه‌ های فولادی در مقیاس های بزرگ تا حدودی كوتاه‌ تر از سازه‌ های بتن آرمه و هزینه‌ های سازه‌ های بتنی كمتر از سازه‌ های فولادی است كه هر سازنده‌ ای با توجه به شرایط و معیار‌ های خود تصمیم‌ گیرنده اصلی است.

مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی

مقایسه کیفیت

حال با فرض وجود شرایطی كاملا ایده‌آل ، یعنی عدم‌ وجود محدودیت زمان و هزینه‌ ها ، عامل سوم یعنی كیفیت سازه را بررسی می‌ كنیم. كیفیت را می‌ توان از جنبه‌ های متفاوتی مانند مقاومت در برابر  زلزله ، مقاومت در برابر حرارت ، ابعاد ، دهانه‌ های قابل پوشش ، تعداد طبقات قابل طراحی ، قابلیت ترمیم ساده و… مورد نقد و بررسی قرار داد. با توجه به گستردگی و پیچیدگی این مسئله ، در این بخش فقط تصمیم‌ گیری برای ساختمان‌ های عادی را مورد توجه قرار می‌ دهیم.

 

مقایسه مقاومت مصالح

اصلی ترین نكته قابل ذكر در این مورد مقاومت مصالح و ابعاد مصالح مصرفی است. معمولا هر چه اعضای باربر ما ابعاد بزرگتر از نگاه عام و ممان اینرسی بالاتر از دید مهندسی داشته باشد، رفتار سازه‌ ای مناسب‌ تر است و هر چه مصالح مصرفی كه در عرف ساختمان‌ سازی‌ بتن یا فولاد هستند قابلیت تحمل نیرو های بیشتر را داشته باشند منجر به طراحی اعضای ظریف‌ تری خواهند شد. اگر هر دو عامل در كنار هم قرار گیرند منجر به رسیدن به سختی و صلبیت بالاتری خواهند شد كه جزء اصلی‌ ترین آیتم‌ های طراحی یك مهندس محاسب به شمار می‌ روند. در طراحی سازه‌ ها ، مقاومت بتن را 10 درصد مقاومت فولاد فرض می‌ كنند بنابراین ابعاد ستون‌ ها و تیرهای بتنی ، به‌ مراتب بیش از سازه‌ های فولادی است.

مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی

مشاوره هدفمند!

در این بخش به مقایسه ساختمان های بتنی و فولادی پرداختیم تا راحت تر بتوانید برای این امر اقدام فرمایید. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره سرمایه گذاری در شیراز و ایمنی در ساخت و ساز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام کنید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما تماس حاصل فرمایید.

    نام شما (الزامی)

    شماره تماس (الزامی)

    موضوع مشاوره

     

    بروزرسانی : 26 دی 1401

    Write a Message

    Your email address will not be published.

    Related Posts

    Enter your keyword