اسکلت بتنی ساختمان

اسکلت بتنی ساختمان

اسکلت بتنی ساختمان

اسکلت بتنی ساختمان

در این بخش از دیساتک قصد داریم که مزایا و معایب اسکلت بتنی را بررسی نماییم تا بتوانید با آگاهی کامل آن را برای پروژه ساخت و ساز خود انتخاب کنید. یکی از اجزای اصلی هر ساختمان ، اسکلت ساختمان می باشد. در واقع اسکلت اصلی ترین بخش هر ساخت و ساز می باشد که شکل و اساس ساختمان را شکل می دهد. علاوه بر استقامت و پایداری ، یک ساختمان در گرو اسکلت آن است. اسکلت ساختمان در انواع اسکلت فلزی و بتنی پایه ریزی می‌ شوند. اسکلت بتنی در ساخت بسیاری از ساختمان ‌ها به منظور مقاوم سازی ساختمان و مقاوم سازی بتن‌ مورد استفاده قرار می ‌گیرد. ناگفته نماند ؛ اگر از مزایای مشارکت در ساخت در شیراز یا پیش فروش آپارتمان در شیراز اطلاعی ندارید ، هم اکنون می توانید با متخصصان ما در دیساتک تماس حاصل فرمایید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید! در ادامه مزایا و روش اجرای اسکلت بتنی را مورد بررسی قرار خواهیم داد ، با ما همراه باشید..

 

از اسکلت بتنی در چه مواردی استفاده می شود؟

استفاده از اسکلت بتنی بیشتر در مناطقی که رطوبت بالایی داشته باشد بکار می آید. از این رو در سازه هایی مثل دیواره های ساحلی ، اسکله ها و برج های بازدید مورد استفاده قرار میگیرد. به علت استحکام و مقاومت بسیار بالا ، گزینه ای مناسب جهت استفاده در ساختمان های مسکونی و تجاری ، کارخانه های بزرگ و سازه هایی که امکان جاگیری تعداد افراد بیشتری را دارند ، می باشد. از اسکلت بتنی در ساخت باند فرودگاه و سوله های محل نگهداری هواپیما هم استفاده می شود. همچنین در فضاهایی که با هدف ذخیره و نگهداری آب ساخته می شوند ، نظیر استخر ها و تانکرهای زیر زمینی به کار گرفته می شوند. علاوه بر این موارد ، در ساخت پل ها دیواره های حائل و سدهای مستحکم هم از این سازه های بتنی استفاده می شوند.

اسکلت بتنی ساختمان

مزایای اسکلت بتنی

  • ساختمان بتنی مزیت ارزان بودن هزینه‌ ها را با خود به همراه دارد! چرا که استفاده از این نوع سازه‌ ها به خاطر استفاده از مواد ارزان و رایج مثل شن و ماسه هزینه اسکلت بتنی را کاهش خواهد داد.
  • یکی از اصلی ترین مزایای اسکلت بتنی ، امکان ساخت به صورت مقطعی و پیوسته می باشد. به این صورت که بخاطر شکل پذیری بتن تازه و آرماتور این شرایط ایجاد شده است تا بتوان بصورت مقاطع مختلف ، اسکلت ساختمان را پایه گذاری کرد.
  • مزیت دیگر اسکلت ساختمان بتنی مقاومت بسیار خوب در برابر شرایط مختلف آب و هوایی می باشد. در صورتی که سطح پوششی بتن بصورت اصولی اجرا شود ، با گذر زمان رطوبت نمی تواند آسیبی به اسکلت وارد کند.

 

معایب اسکلت بتنی

  • وزن به نسبت زیاد سازه اسکلت بتنی در مقایسه با اسکلت فلزی
  • نیاز به تخصص کافی جهت آرماتوربندی و قالب بندی مناسب ، همچنین صرف زمان بیشتر
  • سازه هایی که قرار است از این نوع اسکلت مورد استفاده شود، نیاز است تا قبل از هر اقدامی خاک محل اجرای سازه ، مورد آزمایش قرار گیرد
  • این نوع اسکلت پس از گذشت سال ‌ها و یا تخریب ساختمان دیگر قابل استفاده و یا به اصطلاحی اسقاطی نیست؛ از این رو می ‌توان گفت ارزش آتی کمتری نسبت به نمونه‌ های فلزی دارد.
  • در  اسکلت بتنی ، سقف کاذب شرط اساسی ساخت می باشد.

اسکلت بتنی ساختمان

نقشه برداری

نقشه برداری معمولا قدم اول برای ساخت و ساز و تهیه اسکلت بتنی ساختمان یک طبقه می ‌باشد. این مرحله نقش بسیار مهمی در ساختمان ، سازه‌ های آن ، ساختار و… ایفا می‌ کند. همچنین نحوه اجرای اسکلت وابسته به نقشه به دست آمده از زمین است. اسکلت بتنی دو طبقه نیز به این فرایند گفته شده نیاز دارد. بنابراین می‌ توان گفت نقشه کشی در ساختمان سازی ، نقشی اساسی را ایفا می کند.

 

گودبرداری

برای ساخت اسکلت بتنی ساختمان بعد از انجام عملیات نقشه کشی و مشخص شدن مکان دقیق اجزای ساختمان ، ابتدا باید گود برداری انجام گیرد. این عملیات نیز با توجه به نقشه اجرایی تهیه شده و تعداد طبقاتی که برای ساختمان در نظر گرفته شده است، صورت می‌ گیرد. بعد از انجام گودبرداری ، فضای اجرای فونداسیون باید مقاوم سازی شود. این فرایند بسیار حساس است ؛ به دلیل اینکه عمل مقاوم سازی به منظور اطمینان یافتن از استحکام زمین و ساخت و ساز انجام می‌ گیرد. ساخت اسکلت بتنی دو طبقه ، دیگر نیازی به گود برداری ندارد و تمامی فعالیت‌ ها بر روی بام طبقه اول صورت می‌ گیرد.

 

بتن ریزی فونداسیون

در این مرحله بتن ریزی فونداسیون انجام می ‌گیرد. البته در این بخش آنچه که اهمیت دارد آن است که باید از بسته بودن قالب ‌ها و نبود فاصله بین آ‌ن‌ ها قبل از اجرای بتن ریزی اطمینان حاصل کرد. فضای قالب ‌ها باید کاملا و به طور یکسان از بتن پر شوند. برای درست انجام شدن این کار می‌توانید از ویبره کمک بگیرید. این دستگاه حباب‌ های هوا و فضا های خالی به وجود آمده در هنگام بتن ‌ریزی را از بین می ‌برد و در تمامی قسمت های قالب بتن را به صورت یکنواخت پخش می ‌کند. پس از انجام دادن فرایند بتن ریزی باید کمی صبر کرد تا بتن به استحکام کافی برسد. این زمان بسته به شرایط آب و هوایی که ساختمان در آن واقع شده است بین ۲ تا ۴ هفته به طول می ‌انجامد. بعد از آن می‌توان قالب‌ ها را باز کرد و مراحل بعدی کار را انجام داد.

نحوه اجرای سازه بتنی ، به این صورت است که باید ابتدا ستون‌ ها سپس تیر ها و دیوار ها و در نهایت سقف سازه ساخته شود. توجه داشته باشید که برای این قسمت می‌ توانید با عقد قرارداد اسکلت بتنی با شرکت ‌های پیمانکاری و یا افراد پیمانکار فرایند ساخت اسکلت خود را به پایان برسانید. همچنین می ‌توانید از اسکلت بتنی پیش ساخته برای تکمیل کار خود استفاده کنید. این نوع اسکلت پیش ساخته بتنی برای اجرای اسکلت بتنی ساختمان دو طبقه و یا یک طبقه وجود دارد اما از نظر هزینه ‌ها ممکن است با انواع اسکلت بتنی تفاوت داشته باشد.

اسکلت بتنی ساختمان

مشاوره هدفمند!

در این بخش اسکلت بتنی ساختمان را مورد بررسی قرار دادیم تا بتوانید با خیال راحت برای این امر اقدام نمایید. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره سرمایه گذاری در شیراز و خرید ملک در شیراز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام کنید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما تماس حاصل فرمایید.

    نام شما (الزامی)

    شماره تماس (الزامی)

    موضوع مشاوره

     

    بروزسانی : 1401/12/24

    Write a Message

    Your email address will not be published.

    Related Posts

    Enter your keyword