طراحی ساختمان های اداری
طراحی ساختمان های اداری
در این بخش از دیساتک قصد داریم که اصول طراحی ساختمان های اداری را با هم مرور کنیم تا بتوانید با خیال راحت و آگاهی بیشتر برای پروژه خود اقدام نمایید. در دنیای کنونی افراد به منظور انجام امور کسب و کار خود ، بیشتر عمرشان را در ادارات می گذارند. برای بهینه نمودن فعالیت این سرمایه های انسانی ، نیاز به نگرشی همه جانبه وجود دارد که توجه به مقوله طراحی داخلی یکی از جنبه های مهم آن را تشکیل میدهد. طراحی ساختمان اداری مطابق با مکانهای مورد نیاز، آن هم با رویکردهایی نوین در حال گسترش است. که به راستی باعث ارتقاء سطح کیفی این مراکز شده است. عملکردهای ضروری، نوع کاربری، نوع ارباب رجوع و نیازهایشان و … همگی بر طراحی و چگونگی سازمان دهی دفاتر کاری تأثیر میگذارند..
بخش های اداری
بخش های اداری در هر سازمان و شرکتی میتوانند از دفاتر یک تا سه نفره و یا دفاتر گروهی را شامل شوند. بسته به نیاز یک اداره این بخش به چندین دفتر کوچکتر تقسیم میشود. یا در قالب یک کارگاه گروهی طراحی می شود که فقط بخش منشی آن مجزا است، بقیه قسمت ها به صورت چند منظوره کاربرد دارند.
بخش انبار اسناد
بخش انبار در طراحی و دکوراسیون اداری از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا مخزنی برای ذخیره اسناد مهم شرکت چون میکرو فیلمها، پروندهها، طرحهای بایگانی ، مدارک ثبتی و … است.
بخش خدماتی
این بخش بسیار به نوع کار و فعالیت سازمان وابسته است و شامل خدمات اصلی همان اداره خاص می شود. اغلب مکانی مناسب برای انجام امور خدماتی چون تکثیر ، چاپ ، فتوکپی و … میباشد.
بخش تجمع گروهی
در طراحی مکانهایی که به اتاق های گردهمایی ، تالارهای کنفرانس ، نمایشگاه ها و … اختصاص می یابند. به دلیل اینکه مکانی برای تجمع مهمانان و بازدیدکنندگان می باشند ، از اهمیت زیادی چه از نظر زیبایی و چه از نظر پاسخگویی به نیازهای مراجعه کنندگان ، برخوردار هستند.
بخش تأسیسات
بررسی مسائل فنی یک ساختمان آن هم با حجم بالای رفت و آمد ، نیازمند یک مکان اختصاصی است تا به طرز کاملی تمام جوانب مختلف آن مورد توجه قرار گیرد. تهویه مطبوع ، سیستم حرارتی ـ برودتی ، برق ، مخابرات ، نظافت و … از نکات مهمی هستند که در ساختمان های اداری باید در قالب یک مکان مجزا به آن ها پرداخته شود.
بخش رابط
بخش رابط در هر یک از طراحی داخلی ساختمان ممکن است ، به گونه ای تعریف شود. اما در حالت کلی به تمامی محل های ورودی و خروجی اضطراری ، راه پلهها ، راهروها ، آسانسور و … که به صورت گروهی استفاده می شوند ، بخش رابط گفته می شود و احتیاج به یک طراحی خاص و منحصر به فرد برای تأمین نیازهای مراجعین دارند.
انواع مختلف طراحی ساختمان اداری
در طراحی فضاهای باز و بسته دفاتر اداری سعی می شود ؛ با حفظ حریم صوتی و بصری کارمندان ، به تعامل میان آن ها صدمه ای وارد نشود. بدین ترتیب توانایی تمرکزشان بر روی مسائل پیشروی در اداره مذکور بیشتر شود. با این توضیحات می توان گفت ، در طراحی ساختمان اداری انواع مختلفی با درجات مختلفی از حریم ساخته می شوند که به شرح برخی از آن ها می پردازیم.
فضای کاری باز
در مشاغلی که به تمرکز زیاد حین کار نیازی نبوده یا متصدیان امور باید دائماً با هم در ارتباط بصری و کلامی باشند. در این صورت دفتر کار باز پیشنهاد معقولی است که میتواند تعدادی بیشتر از حتی 10 نفر را در خود جای دهد.
فضای کاری نیمه بسته در ساختمان های اداری
پارتیشن ها در چنین فضای کاری به کمک آمده و علاوه بر ایجاد یک حریم نسبی، مانع ارتباط گیری کارمندان یک مجموعه با هم نمی شوند. در ارتباط مداوم آن ها خللی ایجاد نمی گردد و فقط فضا را کمی بسته تر و منحصر به تعداد انگشت شماری از کارمندان مینمایند.
فضای کاری خصوصی در ساختمان های اداری
این دفاتر به صورت کاملا بسته طراحی می شوند و توانایی تمرکز افراد را به علت عدم عبور صدا بالا می رود. اگر در اداره شما هر کارمند مشغول به انجام یک سری کارهای محرمانه است که آگاهی افراد دیگر از این اطلاعات به ضرر سازمان ختم میشود. در نتیجه این نوع طراحی با ایجاد حریم صد در صدی حتماً به کارتان میآید.
فضای کاری مشترک در ساختمان های اداری
شامل دفاتر کاری مشترک هستند. یک دفتر کار برای چند کارمند که نیاز به کار گروهی دارند، بهگونهای که امکان تمرکز آنها در سطح متوسط برقرار باشد ، طراحی میگردد. این فضا میتواند برای یک گروه کوچک 2 یا 3 نفره تنظیم شود.
بروزرسانی : 1401/12/20