نکات و مراحل اجرای نمای ساختمان
نکات و مراحل اجرای نمای ساختمان
نما نقش بسیار چشمگیری در خرید یا فروش بنا و بالا بردن ارزش ساختمان دارد. سلیقه افراد در این بخش بسیار مهم است. پیمانکار باید تمامی مراحل اجرای نمای ساختمان را به ترتیب و بدون نقص انجام دهد، تا زمانی که نما در معرض کلیه شرایط جوی و آب و هوایی قرار می گیرد دچار مشکل نشود و از پایه محکم اجرا شده باشد. با صحیح انجام دادن این عمل ، پیمانکار در آخر رضایت مشتری را جلب می کند.
سفت کاری در ساختمان به چه معناست؟
یکی از نکات و مراحل اجرای نمای ساختمان که با نظارت مهندس ناظر و سازنده انجام می شود ، سفت کاری است . بعد از پایان سفت کاری ساختمان ، نوبت به ساخت نما می رسد. سفت کاری شامل موارد زیر می باشد :
-
پی کنی
-
پی ریزی
-
اتصال ستون و تیر
-
دیوار چینی
-
احداث سقف
مراحل اجرای نمای ساختمان
برای اجرای نما ساختمان نیاز به مصالح مختلفی داریم . مانند : سنگ ، شیشه ، چوب ، کامپوزیت ، سیمان و … از جمله این موارد هستند. توجه کنید که ویژگی هایی که گفته شد ، برای هر یک از مصالح نما متفاوت است . پیمانکار نما بر اساس کیفیت مدنظر ، موقعیت جغرافیایی ، شرایط آب و هوایی و هزینه صاحب ملک اقدام به انتخاب مصالح نما می کند . باید بدانید که انتخاب مصالح مقاوم به تنهایی برای داشتن نمای با کیفیت کافی نیست ، بلکه اجرای ساخت نمای ساختمان باید به ترتیب و به صورت اصولی اجرا شود.
راه حل اجرای نمای ساختمان عبارتند از:
-
طراحی نمای
-
زیرسازی یا شاسی کشی
-
اجرای نما
طراحی نمای ساختمان
اولین مرحله ی اجرای نما طراحی نمای ساختمان توسط طراح می باشد ؛ باید بدانید که یکی از حساس ترین و مهم ترین مراحل ، طراحی نمای ساختمان می باشد. نما مانند لباس ، معرف ویژگی های درونی ساختمان می باشد . هر چقدر که نما ، کاربردی تر و زیباتر باشد، نظر اطرافیان را بیشتر به خود جلب کرده و ارزش ساختمان را افزایش می دهد.
طراحی نما بر عهده چه کسی می باشد؟
طراحی نمای ساختمان بر عهده مهندس معمار می باشد. مهندس معمار با توجه به تجربه های خود تجربیات و سلیقه صاحب ملک و هزینه ای که برای اجرای نما بکار می برد ، طراحی مناسبی را انجام می دهد.
زیر سازی نمای ساختمان
دومین بخش اجرای نمای ساختمان زیر سازی یا شاسی کشی می باشد . توجه داشته باشید که ، نظر تمام پیمانکار ها این است که مهم ترین بخش اجرای نما زیر سازی آن می باشد. اولین قدم برای زیرسازی نمای ساختمان انتخاب مصالح مورد نیاز مرغوب توسط پیمانکار است. بدلیل اینکه کیفیت زیرسازی نما برای مصالح مختلف مانند ( چوب ، سیمان و کامپوزیت ) با یکدیگر تفاوت دارند. جنس و نوع پروفیل طبق جنس نما و نوع طراحی انجام می شود.
مثال : پیمانکار از پروفیل نبشی برای نمای سیمانی یا سنگی استفاده می کنند ، استفاده از آنها در نمای چوبی صحیح نمی باشد. نکته مهمی که پیمانکار نما باید در زیر سازی نما به آن توجه کند این است که ، متریال های مورد استفاده در زیرسازی نما تا حد امکان باید از آلیاژهای مقاوم انتخاب شوند . البته استفاده از ضدزنگ موجب افزایش مقاومت آنها در برابر خوردگی ، پوسیدگی و زنگ زدگی می شود.
نبشی کشی نما
بخش بعدی در زیر سازی نما تهیه نقشه فاز ۲ شاسی کشی است که بر عهده مهندس طراح می باشد . در این نقشه تمام اطلاعات مربوط به نما از جمله : پروفیل های مورد نیاز ، مشخصات مقاطع ( ابعاد و ضخامت ) محل اتصال شاسی کشی به سازه، ابعاد جوش و انواع جوش درج شده است . نوع پروفیل زیرسازی نما معمولاً از نوع ناودانی ، نبشی، تیرآهن و قوطی (در اندازه های مختلف ۴۰*۴۰، ۶۰*۴۰ و ۸۰*۴۰) انتخاب می شود . اما نوع نبشی بیشتر از سایرین کاربرد دارد . به همین دلیل است که به این مرحله نبشی کشی گفته می شود.
ریسمان کشی نما
ادر این قسمت ریسمان کشی صورت می گیرد و تمام فرو رفتگی ها و برجستگی هایی که در نما وجود دارند ، تراز می شوند . اگر که تراز بودن را رعایت نکنید به مشکل بر می خورید و خسارت زیادی به شما وارد شده و باید دوباره هزینه زیادی را به سازنده بدهید . در آخر اجرای زیرسازی نمای ساختمان ، بر اساس نقشه و با کمک پروفیل ها انجام می شود ؛ تمام پروفیل ها طبق نقشه به صورت عمودی و افقی جوشکاری می شوند . ( اجرای این بخش بسیار متفاوت است! )
جوشکاری باید با دقت تمام از لحاظ استحکام و اتصال انجام شود . این موضوع در رابطه با نمای سنگی اهمیت بیشتری دارد ، لذا وزن نما و احتمال تخریب به دلیل اتصالات نادرست بیشتر است.
با ما ( دیساتک ) همراه باشید تا نکات کلیدی در رابطه با اجرای نمای ساختمان ، پیش خرید و پیش فروش آپارتمان در شهر شیراز و … را در ادامه به شما توضیح دهیم!!!
بروزرسانی : 26 دی 1401