روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله
روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله
در این بخش چندین مورد از روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا از مزایای آن مطلع شوید و تا حد امکان ، هنگام ساخت و ساز به این موضوع توجه کنید. از این طریق می توانید بسیاری از هزینه ها و خسارت های احتمالی را کاهش دهید و نهایت رفاه را برای خانواده خود فراهم سازید. همانطور که می دانید ، ایران کشوری زلزله خیز است و روی یکی از گسل های مهم قاره آسیا قرار دارد. از همین رو سالانه شاهد وقوع تعداد زیادی زلزله با شدت های کم و زیاد هستیم. زلزله رودبار و منجیل ، زلزله بم ، زلزله سر پل ذهاب و … برخی از زلزله هایی هستند که در طی سالیان اخیر رخ داده و خسارت های مالی و جانی بسیاری را بر جای گذاشته اند. اگر در رابطه با مشارکت در ساخت در شیراز سوالاتی برای شما پیش آمده ، هم اکنون می توانید با متخصصان دیساتک تماس حاصل فرمایید و از مزایای آن مطلع شوید! در ادامه روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله را مورد بررسی می دهیم و به هر یک از آن ها میپردازیم ؛ با ما همراه باشید..
زلزله چگونه رخ می دهید؟
پیش از اینکه به بحث اصلی بپردازیم ، باید یک پیش زمینه کلی از آن داشته باشید و درک کنید که چگونه زلزله ایجاد می شود. زمین از لایههای مختلفی تشکیل شده و سطحی ترین لایه آن که خشکی ها و دریاها روی آن قرار گرفته، از چندین صفحه ساخته شده است. احتمالا می دانید که این صفحات ثابت نیستند و میلیون ها سال است که در کنار هم حرکت می کنند. یکی از اصلی ترین دلایل زلزله ، حرکت همین صفحات در کنار یکدیگر است. سایش ایجاد شده در زمان حرکت صفحات زمین در کنار هم ، باعث ایجاد لرزش هایی بزرگ می شود. یکی دیگر از دلایلی که باعث وقوع زلزله می شود ، آزاد شدن انرژی های درونی زمین است. این انرژی به دنبال مسیری برای تخلیه می گردد و سنگ هایی که بر سر راه آن قرار دارند را تخریب می کند.
ضرورت مقاوم سازی ساختمان هنگام وقوع زلزله چیست؟
در حالت کلی ، ساختمان ها برای مقاومت در برابر نیروهای عمودی همچون گرانش و وزن آماده شده اند ؛ اما زلزله در این دسته نیروها جای ندارد. زلزله باعث وارد شدن نیروهای افقی به سازه می شود. این نیروی افقی ، دیوار ، کف ، ستون ، تیر و رابط هایی که آن ها را در کنار هم نگه می دارند به ارتعاش در می آورد. تفاوتی که در بین حرکت پایین و بالای ساختمان ها وجود دارد ، باعث ایجاد فشار شدیدی بر سازه شده و در نتیجه ساختمان فرو می ریزد.
استفاده از دیوار برشی
دیوار برشی یکی از پرطرفدار ترین روش های مقاوم سازی ساختمان ها در برابر زلزله است! برای مقاومت در برابر نیروهای افقی ناشی از زلزله ، دیوارهای برشی را با استفاده از بادبندها محکم می کنند. بادبند که با نام مهاربند هم شناخته می شود به 2 مدل عمودی یا افقی و در اشکال هندسی گوناگون به کار میرود تا باعث افزایش مقاومت سازه در برابر نیروهای افقی و جانبی شود.
ژاکت بتنی
این روش برای مقاوم سازی اجزای ضعیف سازه بتنی مثل تیر ، ستون ، فونداسیون و … به کار می رود. استفاده از ژاکت بتنی باعث بالا رفتن ظرفیت باربری ساختمان در برابر نیروهای جانبی و افقی مثل زلزله می شود.
مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله با روش FRP
سیستم های پلیمری تقویت شده با الیاف یا Fiber reinforced Polymer composites (FRP) به عنوان یکی از ساده ترین و نوین ترین روش های مقاوم سازی ساختمان به حساب می آیند که در عین مقاومت بالا ، از وزن کمی برخوردار هستند. از گذشته FRP در صنایع عمرانی ، هوافضا ، خودروسازی و به طور کلی هر حوزه ای که نیاز به استحکام بالا و در عین حال وزن کم دارد ، مورد استفاده بوده است. به علت مزایای این روش و همچنین پوشش نقاط ضعف روشهای قبل ، FRP جزء یکی از روش های رایج در دوره کنونی محسوب می شود.
استفاده از جداساز لرزه ای
استفاده از جداسازهای لرزه ای هم جزو روش های نوین محسوب می شود و هدف از به کارگیری آن ، کنترل تاثیر ارتعاشات ناشی از زلزله روی ساختمان است. در این روش ساختمان روی یک سیستم جداساز لرزه ای بنا می شود و نتیجه آن ، کاهش شدت نیروهای افقی ناشی از زلزله است. جداسازها خود انواع مختلفی دارند که بنا بر نیاز ، می توان از هر کدام استفاده کرد.
مشاوره هدفمند!
در این بخش روش های مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله را مورد بررسی قرار دادیم تا بتوانید با خیال راحت برای این امر اقدام نمایید. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره سرمایه گذاری در شیراز و خرید آپارتمان در شیراز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام کنید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما تماس حاصل فرمایید.
بروزسانی : 1401/12/22