فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

آیا نکات فسخ قرارداد مشارکت در ساخت را می دانید؟ در ادامه متخصصان دیساتک به این موضوع خواهند پرداخت تا با آگاهی کامل برای این امر اقدام نمایید. ناگفته نماند ؛ اگر در رابطه با پیش فروش آپارتمان در شیراز یا مشارکت در ساخت در شیراز نیاز به مشورت دارید و سوالاتی در ذهن شما ایجاد شده است ، هم اکنون می توانید با متخصصان ما در دیساتک تماس حاصل فرمایید و از مزایای مشاوره رایگان بهره مند شوید!

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت به چه معناست؟

فسخ در لغت به معنای برهم زدن معامله است. درواقع،  به این معنا است که یک طرف قرارداد به‌صورت ارادی بخواهد معامله را بر هم بزند. فسخ قرارداد به‌موجب شروطی که از قبل در قرارداد ذکرشده یا به موجب قانون امکان‌پذیر است. این فسخ می‌تواند یک‌ طرفه و یا دوطرفه باشد  که در اصطلاح به آن شرط فسخ یا خیار فسخ گفته می‌ شود. به‌ عنوان مثال : شما در قرارداد خود شرط می‌کنید که اگر سازنده ظرف یک سال عملیات ساخت را به اتمام نرساند ؛ مالک حق فسخ معامله را خواهد داشت. در این حالت رضایت طرف دوم اهمیتی نداشته و فسخ یک‌ طرفه انجام خواهد شد.

 

موارد فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

در قراردادهای مشارکتی در ساخت مانند سایر قراردادها ‌مبنای فسخ قرارداد ممکن است متفاوت باشد؛ یعنی اینکه فسخ قرارداد مبتنی بر حقی است که یا به وسیله توافق طرفین ایجاد شده یا به وسیله حکم مستقیم قانون به وجود آمده و این حق برای یکی از طرفین یا هر دو یا شخص ثالث است:

1- خیارات قراردادی : اگر هنگام تنظیم قرارداد مشارکت ساخت به طور صریح به حق فسخ طرفین یا شخص ثالثی اشاره شود و یکی از طرفین یا ثالث با رجوع به قرارداد اقدام به فسخ کند، خیار فسخ قراردادی می‌گویند.

2- خیارات قانونی : در قانون مدنی نیز چند مورد خیار فسخ پیش‌بینی شده است، که به این خیارات، خیارات قانونی می‌گویند. اگر طرفین بخواهند با رجوع به خیارات قانونی، اقدام به فسخ کنند، دادگاه در مورد فسخ تصمیم می‌گیرد.

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

موارد فسخ قراردادی قرارداد مشارکت در ساخت

اگر در تنظیم قراردادهای مشارکتی در ساخت‌‌وساز تعیین شود که طرفین در مدت معینی بدون هیچ دلیل خاصی حق فسخ دارند، به این حق فسخ که در تنظیم قرارداد مشارکت پیش‌بینی شده است، خیار شرط می‌گویند یا اینکه در قراداد شرط می شود اگر هر یک از طرفین به تعهدات خود عمل ننماید .طرف مقابل حق فسخ قرارداد را دارد. مثلاً در قرارداد مشارکت در ساخت شرط می‌شود .که اگر سازنده در زمان‌ مشخص‌شده مبلغ  قرض الحسنه را به مالک پرداخت نکند.مالک حق دارد ظرف مهلت یک هفته از عدم پرداخت پول، معامله را بر هم بزند.

این شرط برای مالک پیش‌بینی شده .و به این معنا نیست که اگر ظرف مهلت یک هفته از زمان مشخص‌شده، پول پرداخت نشود .معامله خودبه‌خود برهم بخورد بلکه برهم‌خوردن معامله منوط به این است که مالک بخواهد از حق فسخ خود استفاده کند. و معامله را بر هم بزند. پس نتیجه می‌گیریم که فسخ قرارداد با اراده‌ی طرفی که این حق از قبل برای او پیش‌بینی شده است، صورت می‌گیرد. هم‌چنین، برای این‌که این حق به وجود بیاید، باید این شرط(عدم پرداخت پول در زمان معین) محقق شود.

 

حق فسخ مالک در قرارداد مشارکت در ساخت

گاهی در قرارداد چنین شرط می شود که در صورتی که سازنده در انجام تعهدات خود کوتاهی کند. مالک می‌تواند نسبت به فسخ قرارداد مشارکت اقدام کند. در صورت مشاهده چنین تخلفاتی مالک می‌تواند اقدام به فسخ کند :

تاخیر غیرمجاز سازنده در تجهیز کارگاه در مدت تعیین شده در قرارداد
تاخیر غیرمجاز سازنده در اجرای برنامه زمانبندی در قرارداد
انتقال و واگذاری موضوع قرارداد به غیر تحت هر عنوانی از قبیل صلح ، وکالت ، بیع ، مشارکت و نمایندگی
عدم رعایت مقررات قرارداد در مورد ضوابط ساخت و ساز ، نقشه‌ ها ، طرح‌ های اجرایی ، فروش و پیش فروش

فسخ قرارداد مشارکت در ساخت

حق فسخ سازنده در قرارداد مشارکت

همچنین ممکن است که چنین شرط شود که در صورتی که مالک نیز در انجام تعهدات خود مانند عدم تحویل و تخلیه ملک، عدم اعطای وکالت به سازنده جهت اخذ پروانه ساخت، سازنده می‌تواند اقدام فسخ  کند.

بروزرسانی : 1401/12/20

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید