انواع بتن

انواع بتن

انواع بتن

انواع بتن

انواع بتن را می توان از جهات مختلف بررسی نمود ، که گروه انبوه سازان دیساتک در این مقاله به مورد استفاده ترین و بکار آمدترین آن ها می پردازد . بتن ها انواع مختلفی دارند . با توجه به کاربرد آن ها در مکان های متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند ، در ادامه برخی از آن ها را مرور خواهیم کرد انواع مختلفی از بتن‌ها با توجه به مواد اولیه ، روش پیاده‌ سازی ، نحوه ی مخلوط کردن ، ساخت ، حیطه‌ ی استفاده آن‌ ها و نحوه‌ی واکنش هیدراسیون آن‌ ها شناخته‌ شده است ، با ما همراه باشید …

انواع بتن

انواع بتن و مورد استفاده ترین آن ها

  1. بتن ساده
  2. بتن مقاومت معمولی
  3. بتن سبک
  4. بتن پیش‌تنیده
  5. بتن پیش‌ساخته
  6. بتن مسلح
  7. بتن با دانسیته ی بالا
  8. بتن هوا دهی شده
  9. بتن آماده مخلوط
  10. بتن پلیمری
  11. بتن دوام بالا
  12. بتن خود تحکیم
  13. بتن آهکی
  14. بتن متخلخل
  15. بتن وکیوم
  16. بتن پمپ شده
  17. بتن چاپی
  18. بتن شاتکریت
  19. بتن زود گیر
  20. بتن متراکم غلتکی

در ادامه برخی از خصوصیات بتن های مورد استفاده را به طور خلاصه برای شما توضیح خواهیم داد .

 

بتن مقاومت معمولی

به بتنی گفته می شود که از ترکیب کردن مواد اولیه‌ ی پایه یعنی : آب و سیمان و سنگدانه بدست آمده باشد . باید بدانید که مقاومت این مدل از بتن از 10 تا 40 مگاپاسکال متغیر می باشد . مدت زمان گیرا بودن اولیه این بتن ، حدودا چیزی بین 30 تا 90 دقیقه می باشد . اما باید در نظر بگیرید که این گیرایی بستگی به خصوصیات سیمان مورد نظر ، شرایط آب و هوایی محل ساخت ملک هم دارد .

بتن مسلح

بتن مسلح به بتنی گفته می شود که برای مقاومت در برابر نیروهای کششی طراحی‌ شده است ، اما بتن غیر مسلح در کشش ضعیف می باشد و در فشار بسیار قوی عمل خواهد کرد . حضور میلگردهای مسلح کننده باعث تحمل بتن در برابر تنش‌ های کششی می‌ شود . تسلیحات فولادی که برای مسلح کردن بتن استفاده می‌ شود ، می‌تواند در یکی از انواع میلگرد ، میله یا به‌ صورت مش بندی باشد . اما باید بدانید که برای مسلح کردن بتن می توانید از فیبرهای متفاوتی استفاده کرد . بتن مسلح فیبری بتنی می باشد که در آن ، از الیاف مختلف برای مسلح کردن استفاده‌ شده است .

بتن پیش ساخته

انواع متریالی که در ساخت و ساز استفاده می شود ، می توانند از قبل در کارخانه آماده سازی شده و به محل مورد نظر آورده شود . این اعضای بتنی ، بتن پیش ساخته می باشند . دیوار های پیش ساخته و ستون ها جزو همین دست هستند . بزرگترین مزیت این نوع بتن ها این است که دیگر نیازی به ساخت ندارد و فقط نیاز به نصب و پیاده سازی آن خواهد داشت . بنابراین سرعت کارتان را هم افزایش می دهد !

بتن مقاومت بالا

مهم ترین بخش این نوع از بتن این است که ، می تواند ( 40 مگاپاسکال ) را تحمل کند و در مقابل آن مقاوم باشد . باید بدانید که این مقاومت بالا با کاهش نسبت آب به سیمان حتی پایین‌ تر از میزان 0.35 به‌ دست‌ آمده است . کریستال‌ های کلسیم هیدروکسید که خطرناک‌ ترین ماده در هنگام هیدراتاسیون برای مقاومت است ، با استفاده از سیلیکا فوم کاهش داده خواهد شد . در آخر این مدل بتن دوام پایینی دارد و در آینده موجب مشکلاتی می شود .

انواع بتن

بتن دوام بالا

این بتن استاندارد های خاصی دارد که فقط به مقاومت بتن محدود نمی شود . ناگفته نماند ، بتن مقاومت بالا می تواند دوام بالایی هم داشته باشد اما لزوما بتن دوام بالا نمی تواند مقاومت بالایی داشته باشد .

 

استانداردهای بتن دوام بالا بدین صورت می باشد

  • مقاومت سال‌های اولیه
  • جاگذاری و اجرای آسان بتن
  • نفوذپذیری و دانسیته
  • گرمای هیدارتاسیون
  • سختی و خصوصیات مکانیکی
  • دوام و عمر بالا

در این بخش تعدادی از کاربردی ترین بتن ها را به شما معرفی کردیم و بعضی از آن ها را هم مورد تحلیل قرار دادیم . اگر نیاز به مشاوره در رابطه با پیش خرید آپارتمان و پیش فروش آپارتمان در شیراز را دارید متخصصان ما در گروه انبوه سازان دیساتک ، تمام وقت قادر به پاسخگویی شما هستند .

 

بروزرسانی : 26 دی 1401

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید