گودبرداری به چه معناست؟
گودبرداری به چه معناست؟
آیا می دانید گودبرداری به چه معناست؟ این فرآیند یکی از بخش های اصلی صنعت ساختمان سازی می باشد که با ابزار و روش های مختلفی انجام می گیرد. به فرایند برداشت خاک، سنگ، و مواد طبیعی دیگر و ایجاد یک گودی گفته می شود که پروژه ساختمانی در آن انجام می شود. فرقی ندارد قصد احداث چه پروژه ای داشته باشید. چه یک ساختمان تجاری یا مسکونی باشد ، چه راه ، پل ، یا نصب لوله ها و خطوط زیر زمینی دیگر ، زمین باید مورد بررسی و آماده سازی قرار بگیرد. تا اطمینان به وجود بیاید که پی محکمی برای ساختمان ایجاد می شود. گودبرداری بخشی مهم از هر پروژه ساختمانی است.
برای بعضی از افراد هم این سوال پیش می آید که اصلا چرا گودبرداری انجام می شود و هدف از انجام این کار چیست؟ هیچ نگران این موضوع نباشید ؛ ما در دیساتک متخصصان بالقوه ای را گرد هم آورده ایم که در ادامه موارد گودبرداری را برای شما عزیزان مورد بررسی قرار خواهیم داد. همچنین اگر در رابطه با مشارکت در ساخت در شیراز و سرمایه گذاری در شیراز نیاز به مشاوره دارید ، می توانید با ما تماس حاصل فرمایید. با ما همراه باشید..
فرایند گودبرداری
فرایند گودبرداری با نمونه برداری و بررسی کیفیت خاک محدوده پروژه ساختمانی شروع می شود. سپس طراحی خطوط مرکزی یا چارچوب کلی ساختمان روی زمین انجام می شود. سپس طراحی آن انجام می شود که در آن طول ، عرض ، و عمق گودبرداری مشخص می شود. سپس حداکثر چهار نقطه و حداقل دو نقطه از خاک برای بررسی سطح مورد انتخاب قرار می گیرد. بعد با استفاده از پودر گچ خطوط روی زمین کشیده می شود. در اینجا با توجه به طراحی و نقاط مورد بررسی ، عمق گودبرداری مشخص می شود. بعد گودبرداری با استفاده از ماشین آلات یا به صورت دستی انجام می شود.
سپس خاک اضافی برداشته می شود. فاصله حداقل یک متر از خاک های برداشته با گودی لازم است. چرا که در صورت بارش باران امکان بازگشت خاک به محدوده وجود دارد. سپس طراحی محدوده مطابق با نقشه انجام می شود. در صورتی که خاک اطراف سست باشد باید از ابزار های مناسب جهت نگهداری خاک سست استفاده شود. سپس ساخت چاه فاضلاب یا تونل های به هم پیوسته اگر لازم باشد انجام می شود. در نهایت اطراف ساختمان برای رعایت ایمنی باید بسته شود.
رویه کاری گودبرداری
قدم اول و آغازین پاک کردن زمین و سطحی که قرار است گودبرداری شود از بوته ها ، گیاهان و علف ها است. سپس فرایند طراحی شروع می شود. در این فرایند خطوط گودبرداری و خط مرکزی آن ، قبل از عملیات روی خاک کشیده می شود. سپس با توجه به این طراحی و نقاط معیاری که مشخص می شود ، عملیات انجام می شود. بسته به اندازه و نوع پروژه ممکن است عملیات به صورت دستی و یا با استفاده از ماشین آلات انجام شود. در این مرحله خاک برداشته شده یا از کارگاه خارج شده و یا اطراف گود باقی می ماند. سپس محدوده مطابق طراحی پوشانده می شود.
گودبرداری حفره
در این روش طول محدوده گودبرداری بیشتر از عمق آن است. از گودبرداری حفره اغلب برای خاک کردن خطوط خدماتی ، نصب لوله ها ، و یا ایجاد و ساخت پی استفاده می شود. حفره های سطحی کمتر از ۶ متر ، و نیز حفره های عمیق بیشتر از ۶ متر با استفاده از این روش گودبرداری می شوند. تکنیک مورد استفاده در این روش به عواملی مانند هدف ، حالت های خاک ، تعداد انشعابات و مواردی مانند این بستگی دارد.
گودبرداری خاک سطحی
همان طور که از نام آن مشخص است، گودبرداری به این روش درگیر حذف و برداشتن بالاترین سطح پوسته زمین می شود. این روش گودبرداری گیاهان ، خاک ، و هر ماده دیگری که ممکن است زمین را برای تحمل بارهای ساختمانی نامناسب سازد انجام می شود.
مشاوره هدفمند!
در این بخش به سوال گودبرداری به چه معناست؟ پاسخ دادیم تا راحت تر بتوانید برای این امر اقدام فرمایید. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره سرمایه گذاری در شیراز و ایمنی در ساخت و ساز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام کنید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما تماس حاصل فرمایید.
بروزرسانی : 26 دی 1401