دیوار پیش ساخته چیست؟
دیوار پیش ساخته چیست؟
آیا می دانید دیوار پیش ساخته چیست؟ دیساتک این مطلب را به همین منظور آماده کرده است تا شما با دیوار های پیش ساخته بهتر آشنا شوید و بتوانید با خیال راحت بهترین نوع آن را برای ساخت منزل خود استفاده کنید. دیوار پیش ساخته یکی از مدرن ترین مصالح محبوب در صنعت ساختمان می باشد که قدمت استفاده از آن ها به دوره روم باستان باز میگردد! دیوار های پیش ساخته سرعت بسیار خوبی به ساختمان سازی میبخشد که همین ویژگی باعث شده که روز به روز استفاده از این دیوار ها بیشتر شود و مورد استقبال بسیاری از ساختمان سازان قرار گیرد. با ما همراه باشید تا در ادامه از مزایا و کاربرد این نمونه دیوار یا پنل ها مطلع شوید. ناگفته نماند اگر در رابطه با سرمایه گذاری در شیراز نیاز به مشورت دارید بی وقفه با متخصصان ما تماس حاصل فرمایید و از خدمات مشاوره ما بهره مند شوید.
منظور از دیوار پیش ساخته چیست؟
همان طور که از نام آن مشخص است این دیوار ها به صورت حاضر و آماده به محل استفاده منتقل می شوند و در کارخانه مخصوص خود ساخته شده و به بازار عرضه می شوند. دیوار های از پیش ساخته که جایگزین بسیار مناسبی برای آجر ، خشت ، سفال و گچ و دیگر مصالح ساختمانی سنتی به حساب می آید ، با پشت سر گذاشتن ساخت و ساز سنتی ، تاثیر شدیدی روی کاهش هزینه های ساخت یک ساختمان ایفا کرده اند. این حجم از محبوبیت دیوار های پیش ساخته ، از مزایای چشمگیر این سازه آماده سرچشمه می گیرد که در ادامه با برخی از آن ها آشنا خواهید شد.
مزایای اصلی دیوارهای پیش ساخته
مزیت دیوار پیش ساخته ، تنها به تسریع فرآیند ساختمان سازی محدود نمی شود. در واقع از لحاظ فنی ، این سازه های آماده دارای مزایای بسیاری هستند که در لیست زیر برجسته ترین آن ها را برای شما عزیزان ذکر نموده ایم:
- افزایش امنیت و عمر مفید سازه به واسطه کاهش وزن کلی ساختمان
- استحکام بالا به دلیل توپر بودن این دیوارها
- کاهش ۱۵ درصدی مصالح مورد نیاز برای ساخت ساختمان
- صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینههای خانوار به سبب عایق بودن این دیوارهای پیش ساخته
- مقاوم در برابر نفوذ حشرات ( از جمله موریانه )
- کاهش هزینه های سربار در ساخت ساختمان
- مقاوم در برابر رطوبت
- تسریع ساخت ساختمان تا حدود ۵ برابر
- کاهش خسارات و صدمات ناشی از زلزله و دیگر مشکلات طبیعی
دیوار پیش ساخته گچی
دیوار های پیش ساخته گچی جزو دیوار های غیر باربر رده بندی می شوند ، حال یعنی چه؟ یعنی نباید وزن کلی ساختمان را روی دوش آن ها گذاشت و تنها برای پارت بندی و جداسازی قسمت های داخلی یک ساختمان استفاده می شود. این نمونه از دیوار ها با توجه به مواد اولیه سبکی که دارند نظیر ( گچ ریز ، آب و برخی الیاف سبک غیر حساسیت زا )، نقش مهمی در کاهش وزن کلی ساختمان ایفا می کنند. دیوارهای پیش ساخته گچی ، انواع مختلفی مانند ( ضد آب ، مسلح ، سوراخ دار و توپر ) دارند که عرض آن ها بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلی متر متغیر است و طول آن ها نمی تواند بیشتر از ۱۰۰۰ میلی متر باشد.
دیوار پیش ساخته کناف
از آنجا که دیوار های پیش ساخت کنافی عایق صدا و گرما هستند ، گزینه مناسبی برای آپارتمان های شلوغ و پرتردد به حساب می آیند که در کنار کاهش هزینه های خانوار ، آسایش ساکنان را تا حدودی ضمانت می دهد. استفاده از این دیوار ها بسیار مقرون به صرفه و تعمیر آن ها بدون هیچ دشواری صورت می گیرد. این دیوار نیز در راستای تقسیم بندی قسمت های داخلی ساختمان به کار گرفته می شود که اجرای آن از این دو حالتی که ذکر نموده ایم خارج نمی باشد:
- با سیستم سازه ای
- بدون سیستم سازه ای
دیوار پیش ساخته بتنی
کاربرد این دیوار های پیش ساخته بتنی اغلب در نمای ساختمان ها می باشد زیرا یک رو یا دو روی این دیوارها دارای نما هستند. مواد اولیه تشکیل دهنده این دیوارها که عموما به صورت سفارشی ساخته می شوند سیمان ، میل گرد ، آب و تا حدودی سنگ ریزه است. این دیوار ها توان تحمل وزن نسبتا بالایی دارند و حتی برای استفاده در سطوح شیب دار نیز کاندید خوبی خواهند بود. از آنجا که دیوار پیش ساخت بتنی اکثرا به صورت سفارشی ساخته می شوند نیاز هر پروژه ، ابعاد این دیوار ها را تعیین خواهد کرد. استفاده از دیوار های بتنی برای ساختمان های کوچک صرفه اقتصادی ندارد و بیشتر اوقات برای پارکینگ های طبقاتی و ساختمان با طبقات کم مورد استفده قرار می گیرد.
دیوار پیش ساخته یونیلیتی
مقاومت دیوار های پیش ساخته یونولیتی ( تری دی پنل ) بر عهده شبکه ای فلزی و یونولیت است. در حالت عادی ، جنس این شبکه فلزی از فولاد A1 است که برای مناطق مرطوب ، جای خود را به فولاد گالوانیزه ضد زنگ می دهد. این دیوار ها ضد آب بوده و شرایط رشد جانداران میکروسکوپی از جمله قارچ ها را به طور کامل از بین برده است.
دیوار پیش ساخته چوبی
اغلب کلبه ها و خانه های چوبی که به کررات در اطراف خود دیده اید ، با دیوار های پیش ساخت چوبی ساخته شده اند. این دیوار ها وزن بسیار کمی دارند و گاهی به عنوان عنصر تکمیل کننده دیزاین داخلی یا خارجی منازل و مراکز تجاری ، به کار گرفته می شوند. برای افزایش سطح استحکام دیوار های پیش ساخته چوبی در صنعت ساختمان ، دیوار های باربر را به طور مستقیم به پی بتنی ساختمان متصل می کنند تا نگرانی بابت مقاومت ساختمان وجود نداشته باشد.
مشاوره هدفمند!
در این بخش به موارد اصلی دیوار پیش ساخته پرداختیم. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره سرمایه گذاری در شیراز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام فرمایید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما ارتباط برقرار کنید.
بروزرسانی : 26 دی 1401