نمای خشک چیست؟

نمای خشک چیست؟

نمای خشک چیست؟

نمای خشک چیست؟

آیا می دانید نمای خشک چیست؟ یکی از متریال مرغوب برای اجرا و طراحی نما استفاده از نمای خشک است. مصالح نمای خشک به دلیل مزایای بالایی که دارند از دیگر مصالح نما در دنیای امروز برتر هستند. امروزه زیبایی و نوع طراحی نمای ساختمان نشانگر درجه کار ، نوع فعالیت و حتی نحوه تفکر ، ایده ها و دیدگاه های مدیران آن نهاد و سازمان است. بنابراین مدیران ارشد شرکت ها علاوه بر روش های جدید تبلیغات ، سعی در طراحی و انتخاب نوع، مکان و به ویژه نمای ساختمان مرکزی سازمان خود دارند به گونه ای که نوع و اهمیت فعالیت های آن ها را نشان دهند. نمای خشک نمایی است که در آن از سیستم نصب سبک با اتصالات مکانیکی و بدون ملات جهت اتصال نما به ساختمان استفاده می شود.

در نمای خشک ، مصالحی که بدنه ساختمان را تشکیل می دهد در فاصله ای از دیوار اصلی قرار دارند. نمای خشک از چندین لایه شامل پوسته خارجی ، فضای داخلی تهویه شده ، لایه عایق حرارتی و دیواره داخلی ساختمان تشکیل شده است که همه آن ها توسط سازه های فولادی و آلومینیومی به سازه ساختمان متصل می شوند. امروزه نمای خشک و مدرن یکی از پرطرفدار ترین نماهای ساختمانی شناخته شده است.

نمای خشک چیست؟

چرا از نمای خشک استفاده کنیم؟

در این مطلب از دیساتک همه چیز در رابطه با نمای خشک را مرور می کنیم. نمای خشک به این معنی است که آن ها به صورت چینی خشک بدون ملات و با کمک قاب های فلزی و شاسی ساخته می شوند. همانطور که از عنوان مصالح نمای خشک پیداست ، تفاوت اصلی بین این نما و نمای معمول ( ملات ) در شکل اتصال مواد نما با سازه ساختمان است.

بنابراین در یک نمای خشک بر خلاف نمای خیس ، ملات در نما برداشته می شود و سطح ( سرامیک ، سنگ ، سیمان و … ) از طریق یک سری اتصالات مکانیکی ( عمدتا فلزی ) به سازه ساختمان متصل می شود. نمای خشک ساختمان یکی از نماهایی است که کمتر به گوش مردم می رسد. با این حال ، نمای خشک ساختمان و انواع آن مانند نمای آجری خشک محبوبیت فزاینده ای پیدا می کند. با توجه به مزایای نمای خشک ساختمان ، تعداد متقاضیان نمای خشک ساختمان به ویژه نمای آجری در مقایسه با نمای قدیمی افزایش یافته است.

 

تاریخچه نمای خشک

برای اولین بار در دهه 1970 ، معماران در ایالات متحده تصمیم گرفتند سنگ را روی آسمان خراش های عظیم خشک نصب کنند. دلیل طراحی این سیستم مقاومت نمای ساختمان در برابر وزش باد شدید در ارتفاعات بوده و این روش مدرن و مبتدی از نظر استانداردهای جهانی مورد تأیید قرار گرفته و مورد توجه بسیاری از معماران جهان قرار گرفته است. در ایران این روش برای اولین بار در دهه 1970 مورد استفاده قرار گرفت و همچنین در سال های اخیر معماران و سازندگان صنعت ساختمان از مزایای این سیستم آگاه بوده و از آن در ساختمان های خود استفاده کرده اند.

نمای خشک چیست؟

نمای خشک چه مزایایی دارد؟

نمای خشک مزایای بسیاری دارد که در ادامه چندین مورد از آن ها را ذکر نموده ایم :

  • صرفه جویی در زمان
  • کاهش مواد دور ریز
  • سازگاری مواد در برابر تغییرات دمای جو
  • تولید صنعتی مصالح ساختمانی
  • قابل تنظیم و حجم کار در نمای ساختمان
  • کاهش هزینه بازسازی
  • انطباق با زلزله
  • امکان بازیافت

 

اجزای سیستم نمای خشک

عایق حرارتی : به طور مستقل از طریق اتصال مکانیکی به پایه ، یک لایه عایق حرارتی متصل می شود یعنی از اتصالات چسبی یا مکانیکی به دیوار اصلی ساختمان استفاده کنید.

فضای خالی : برای جلوگیری از ورود رطوبت به ساختمان اتلاف انرژی و تهویه ، فضای خالی بین نما و عایق بندی در نظر گرفته می شود.

چارچوب نگهدارنده : از مواد مختلفی مانند چوب آغشته فولاد یا آلومینیوم می توان برای ساخت قابی استفاده کرد که به عنوان نمای نگهدارنده استفاده می شود. توجه داشته باشید ، طراحی اساسی فاصله و ابعاد است که باید در برابر عوامل مخرب جوی مانند باد و رطوبت از مقاومت بالایی برخوردار باشد.
مواد و اتصالات نما : برای مصالح نما می توان از هر موادی که می توان به صورت خشک استفاده کرد از جمله سنگ ، پانل های کامپوزیت ، چوب نسوز ، چینی خشک ، شیشه ، کاشی ،  آجر سرامیک و … استفاده کرد.

نمای خشک چیست؟

مشاوره هدفمند!

در این بخش به سوال نمای خشک چیست؟ پاسخ دادیم تا راحت تر بتوانید برای این امر اقدام فرمایید. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید و به متخصصان پروژه خود را تحویل دهید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره سرمایه گذاری در شیراز و خرید آپارتمان در شیراز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام کنید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما تماس حاصل فرمایید.

    نام شما (الزامی)

    شماره تماس (الزامی)

    موضوع مشاوره

     

    بروزسانی : 1401/12/23

    Write a Message

    Your email address will not be published.

    Related Posts

    Enter your keyword