بتن اکسپوز چیست؟

بتن اکسپوز چیست؟

بتن اکسپوز چیست؟

بتن اکسپوز چیست؟

آیا می دانید بتن اکسپوز چیست؟ ویژگی ها و ساختار این نوع بتن باعث شده که از تمام رقبای خود متمایز باشد و رتبه خوبی را در بین بتن ها کسب کند! در حقیقت همین ویژگی های ایده آل هم باعث شده است که طی چندین سال گذشته طرفداران بسیاری به سوی خود جذب نمایند و روز به روز محبوبیت آن ها بیشتر شود. یکی از اصلی ترین ویژگی های این نوع بتن ها ، مقاومت و استحکام بالای آن ها در تمام شرایط آب و هوایی می باشد. این بتن ها می توانند در برابر سرما و گرمای شدید مقاومت خوبی را از خود نشان داده و به همین جهت یک انتخاب ایده آل برای نمای بیرونی و داخلی ساختمان ها به حساب می آیند. البته این تنها ویژگی آن نیست ؛ بتن های اکسپوز در برابر صوت و حرارت باعث شده است که اکثر معماران به این بتن ها رو بیاورند و تا حد ممکن سازه های خود را عایق سازند ، به طوری که اگر از این بتن ها استفاده کنند نهایت آرامش را به فضای داخلی ساختمان ها می بخشند و مانع عبور صوت خواهد شد. ناگفته نماند ؛ شما می توانید برای دریافت مشاوره در رابطه با مشارکت در ساخت در شیراز با متخصصان دیساتک تماس حاصل فرمایید و از خدمات ویژه آن ها بهره مند شوید! در کاربرد و ویژگی های اصلی این نوع بتن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد ، با ما همراه باشید..

 

تاریخچه بتن اکسپوز

اولین کاربرد مدرن بتن اکسپوز در یکی از کلیسا های بزرگ فرانسه در سال 1922 میلادی ( 1301 شمسی ) با استفاده از قطعات پیش ساخته بود. در سال 1963 میلادی ( 1342 شمسی ) ، بتن اکسپوز برای اولین بار به صورت درجا در مرکز هنرهای بصری کارپنتر دانشگاه هاروارد مورد استفاده قرار گرفت. نتیجه این پروژه به قدری رضایت‌بخش بود که باعث گسترش بسیار زیاد بتن اکسپوز در سال‌ های 1965 تا 1990 میلادی ( 1344 تا 1369 شمسی ) شد. استفاده از سطح بتن به عنوان نمای اصلی ساختمان ، پیشرفت‌ ها و نوآوری‌ های زیادی را در ساخت قالب بتن ، اصلاح طرح اختلاط ، کیفیت قالب نما ، روش‌ های بتن ریزی و تراکم به همراه داشت. این پیشرفت‌ ها ، امکان بهبود یکنواخت رنگ و بافت در تمام بخش‌ های سازه را فراهم کردند.

بتن اکسپوز چیست؟

بتن اکسپوز چگونه اجرا می شود؟

بتن اکسپوز (Architectural Precast Concrete) ، در کارخانه و به صورت کاملا کنترل شده ساخته می‌ شود. بتن اکسپوز دارای ابعاد متنوع و روش‌های ساخت متفاوت با بتن‌ های پیش ساخته معمولی است. به دلیل استفاده در معماری ساختمان ، پرداخت این نوع بتن توسط روش‌ هایی نظیر اسیدکاری ، واش بتن ، سندبلاست ، برس زنی ، چکش‌ کاری یا تزریق رنگ‌ دانه صورت می‌ گیرد. قطعات بزرگ بتن اکسپوز پیش ساخته با عنوان پنل و قطعات کوچک آن با عنوان تایل ( کاشی ) شناخته می‌ شوند. در ادامه چندین مورد از مزایای این نوع بتن ها را برای شما عزیزان ذکر نموده ایم :

  • سرعت اجرای بالا
  • به حداقل رساندن استفاده بی رویه از مصالح
  • تنوع رنگ ، جنس ، رویه ، شکل و اندازه
  • تولید بتنی باکیفیت تر
  • کاربرد چندگانه در داخل ساختمان و نمای بیرونی

در واقع بتن اکسپوز به صورت خود نگهدار یا متصل به اسکت سازه اجرا می شود. هر چه چگالی بتن مورد استفاده پایین‌ تر باشد ، قابلیت خود نگهداری آن بیشتر خواهد بود. پنل‌ هایی با ضخامت حدود 150 میلی‌ متر معمولا به گونه‌ ای طراحی می‌ شوند که طول آن‌ ها فاصله بین دو ستون یا کف مجاور را پوشش دهد. این طراحی مسئله نگهداری از پنل را برطرف می‌ کند.

بتن اکسپوز چیست؟

بتن اکسپوز درجا چیست؟

بتن معماری درجا (Architectural Cast-In-Place Concrete) ، با استفاده از قالب‌ های مخصوص و به طور درجا بر روی سطح مورد نظر اجرا می‌ شود. اجرای درجای بتن اکسپوز ، نیازمند دقت و نظارت زیاد است. پارامتر های زیادی بر روی کیفیت نهایی این بتن تاثیر گذار هستند که از آن‌ ها می‌ توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • قالب و سیستم مورد استفاده برای اتصال قالب ها
  • طرح اختلاط بتن ، نوع سیمان و سنگدانه ( شن و ماسه ) مورد استفاده
  • نوع و میزان رنگدانه ها
  • نوع رهاساز قالب
  • عملیات‌ های پرداخت نهایی نظیر جلا دادن ، پوشش‌ دهی و غیره

بتن اکسپوز چیست؟

مشاوره هدفمند!

در این بخش به سوال بتن اکسپوز چیست؟ پاسخ دادیم تا راحت تر بتوانید برای این امر اقدام فرمایید. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره سرمایه گذاری در شیراز و ایمنی در ساخت و ساز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام کنید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما تماس حاصل فرمایید.

    نام شما (الزامی)

    شماره تماس (الزامی)

    موضوع مشاوره

     

    بروزرسانی : 26 دی 1401

    Write a Message

    Your email address will not be published.

    Related Posts

    Enter your keyword