فونداسیون ساختمان چیست؟

فونداسیون ساختمان چیست؟

فونداسیون ساختمان چیست؟

فونداسیون ساختمان چیست؟

 آیا می دانید فونداسیون ساختمان چیست؟ اکثر ما ممکن است بارها نام فونداسیون را شنیده‎ باشیم اما اطلاعات زیادی در مورد آن نداشته باشیم و از مزایای آن مطلع نباشیم. همانطور که دست ها در بدن انسان نقش اساسی ایفا می کنند فونداسیون هم یکی از اصلی ترین عناصر هر ساخت و ساز به حساب می آید. به زبان آمیانه ، فونداسیون بخشیست که هر سازه روی آن بنا می‌ شود. پی ساختمان یا فونداسیون در هر نوع ساخت و ساز ، خانه را بالاتر از سطح زمین نگه می‌ دارد و در برابر حرکت زمین در اطراف آن مقاومت می‌ کند. ناگفته نماند ؛ اگر در رابطه با مشارکت در ساخت در شیراز سوالی برای شما پیش آمده است ، می توانید با متخصصان ما در دیساتک تماس حاصل فرمایید و از مزایای آن بهره مند شوید! در ادامه به سوال فونداسیون ساختمان چیست؟ پاسخ خواهیم داد و مزایای آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد ، با ما همراه باشید..

 

انواع پی ساختمان یا فونداسیون

همانطور که در بخش قبل ذکر نمودیم ، پایه و اساس یک ساختمان را فونداسیون تشکیل می دهد. نوع فونداسیون مورد استفاده در هر ساختمان متفاوت می باشد و به عوامل گوناگونی بستگی دارد. به عنوان مثال : نوع ساختمان ، اندازه ساختمان و همچنین ظرفیت تحمل خاک اطراف آن از جمله عواملی هستند که قبل از انتخاب فونداسیون باید به آن توجه بسیاری داشته باشید. اگر بخواهیم نگاهی به انواع فونداسیون داشته باشیم ، باید بگوییم که فونداسیون ساختمان به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌ شوند که عبارتند از : فونداسیون کم عمق و عمیق که در ادامه هر یک را برای شما بررسی نموده ایم.

فونداسیون ساختمان چیست؟

فونداسیون کم عمق

فونداسیون‌ های کم عمق معمولا برای ساختمانی‌ هایی که وزن کمتری دارند و به گونه ای سبک‌ تر هستند ، استفاده می‌ شود. این نوع فونداسیون ، یک لایه یکنواخت دارد و عموما 3 متر عمق دارد. انواع مختلفی از پایه‌ های کم عمق نیز وجود دارد که عبارتند از :

  • پایه دیواری : این نوع فونداسیون در توزیع یکنواخت بار به زمین کمک می‌ کند ، تمام طول دیوار را اجرا کرده و با پراکنده کردن وزن در یک نقطه خاص ساختمان ، باعث توزیع بهتر وزن ساختمان می‌ شود. معمولا پایه‌ های دیواری از سیمان ، آجر و بتن ساخته می‌ شوند. نکته قابل توجه اینجاست که از پایه‌ های دیواری برای ستون‌ های منفرد استفاده می‌ شود.
  •  پایه نوار : پایه نوار ، در اصل ، یک نوار بلند است که به پشتیبانی از کل وزن دیوار کمک می‌ کند. از این نوع فونداسیون معمولا در ساختمان‌ های قدیمی بیشتر استفاده شده است.
  • فونداسیون عمیق : در این نوع فونداسیون ، بار سازه به جای افقی به صورت عمودی پخش می‌ شود ، یعنی عمق آن از عرض آن بیشتر است.
  • فونداسیون مرکب : نوعی از فونداسیون‌ ها هستند که بار دو ستون را تحمل می‌ کنند.
  • فونداسیون گسترده : فونداسیون گسترده از یک لایه بتن در زیر ساختمان تشکیل شده است.

فونداسیون ساختمان چیست؟

فونداسیون عمیق

فونداسیون عمیق در شرایطی استفاده می‌ شود که عمق پی چیزی بیش از 3 متر باشد و عرض آن نیز یک ششم ارتفاع فونداسیون باشد. فونداسیون‌ های عمیق به سه دسته کلی تقسیم می‌ شوند که نظیر :

  • فونداسیون با پایه‌ های لاغر : این نوع فونداسیون از متداول‌ ترین انواع پایه‌ های عمیق ساختمان است که معمولا برای ساختمان‌ های مرتفع مانند آسمان خراش‌ ها استفاده می‌ شود. شمع یا پیر ، تکه‌ های دایره‌ ای شکل از بتن یا هر ماده دیگر هستند که برای حمایت از سازه به داخل زمین فرو میروند. معمولا از این نوع فونداسیون ، زمانی استفاده می‌ شود که لایه خاک سطحی به اندازه کافی قوی نباشد و نتوان از وزن یک ساختمان پشتیبانی کرد.
  • فونداسیون با پایه‌ های قطور
  • فونداسیون با المان ستونی

 

فونداسیون چه وظایفی در ساختمان دارد؟

از وظایف اصلی فونداسیون ها در سازه می توان به این موارد اشاره نمود : توزیع یکنواخت وزن سازه بر زمین ، جلوگیری از نشست سریع ساختمان ، جلوگیری از حرکت سازه و حفاظت از آن در برابر نیروهای جانبی ، افزایش سطح مقاومت و پایداری سازه

فونداسیون ساختمان چیست؟

پایه و اساس یک ساختمان را فونداسیون یا پی ساختمان تشکیل می‌ دهد. به طور کلی ، فونداسیون عضو مهم و جداناپذیر در ساخت و ساز می باشد که باید قبل از اجرای آن به پارامترهای مهمی توجه کرد. پی ساختمان یا فونداسیون انواع مختلفی دارد ، از سنگی گرفته تا چوبی ، آجری ، فلزی و بتنی. نوع خاک یا سنگ ، در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی ، انتخاب نوع فونداسیون ، انتخاب محل ساخت از اصلی ترین عواملی هستند باید قبل از انتخاب فونداسیون در نظر گرفت.

 

مشاوره هدفمند!

در این بخش به سوال فونداسیون ساختمان چیست؟ پاسخ دادیم تا راحت تر بتوانید برای این امر اقدام فرمایید. توجه داشته باشید که پیش از هر اقدامی از فرد با تجربه ای در این زمینه کمک بگیرید تا بعد ها دچار مشکلاتی نشوید! ما در دیساتک متخصصانی را گرد هم آورده ایم که درباره سرمایه گذاری در شیراز و ایمنی در ساخت و ساز به شما عزیزان مشاوره رایگان ارائه خواهند داد تا با آگاهی کامل برای چنین امری اقدام کنید. هم اکنون می توانید از طریق فرم زیر با ما تماس حاصل فرمایید.

    نام شما (الزامی)

    شماره تماس (الزامی)

    موضوع مشاوره

    Write a Message

    Your email address will not be published.

    Related Posts

    Enter your keyword