قوانین آپارتمان نشینی

قوانین آپارتمان نشینی

قوانین آپارتمان نشینی

قوانین آپارتمان نشینی چیست ؟ چگونه در آپارتمان به مشکل برنخوریم ؟

گروه انبوه سازان دیساتک طی سال ها تجربه در رابطه با پیش خرید آپارتمان و پیش فروش آپارتمان در شیراز مهمترین قوانین آپارتمان نشینی را برای شما تهیه کرده است که در ادامه به شما ارائه خواهد داد. با ما همراه باشد…

 

قوانین آپارتمان نشینی

در حال حاضر با افزایش جمعیت و کمبود مکان کافی ، بسیاری از ویلاها و خانه باغ‌ها جای خود را به آپارتمان های چند طبقه و برج‌ها داده‌اند . امروزه مردم به دلیل تورم و گرانی یا شاید امینت بیشتر ، رو به آپارتمان نشینی آورده اند . اما باید بدانید که آپارتمان نشینی قوانین و مقررات خاص خود را دارد که در هر کدام از آنها متفاوت می باشد . یکی از این قوانین آپارتمان نشینی ، قانون آپارتمان نشینی آسانسور و مشاعات است . در ادامه به تفسیر و شرح کامل قوانین مختلف آپارتمان‌نشینی می‌پردازیم .

قوانین آپارتمان نشینی

مالکیت در آپارتمان نشینی یعنی چه ؟

هنگام پیش خرید آپارتمان یا پیش فروش آپارتمان باید به نوع مالکیت آن کاملا دقت کنید . در آپارتمان نشینی دو نوع مالکیت وجود دارد (مالکیت اختصاصی و مالکیت مشترک)

 

منظور از مالکیت مشترک در آپارتمان نشینی چیست ؟

قبل از مطالعه این بخش ما در گروه انبوه سازان به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم که در مورد ( حق مالکیت ) تحقیق کنید . در آپارتمان‌ها ، قسمت های مشترکی برای استفاده ساکنین وجود دارد که در سند اختصاصی مالکین قید نشده و به آن‌ها مالکیت مشترک آپارتمان گفته می‌شود که عبارتند از :

  1. اسکلت آپارتمان ، پشت بام ، محوطه آپارتمان ، آسانسور ، محوطه آپارتمان ، نمای آپارتمان ، انبار عمومی آپارتمان
  2. هواکش ها ، لوله ها و چاهای فاضلاب ، برق ، پمپ ،
  3. راه پله ، زمین زیر بنا ، راهرو ها ، پاگرد ها 
  4. اتاق سرایدار ، وسایل تامین کننده روشنایی ، گذرگاه های شوت زباله ، کنتور ها
  5. دیوار های بین قسمت های مشترک ، لابی ، باغچه ، پارکینگ ، حیاط ، انشعابات مشترک ، شیرهای آتش نشانی و …

 

منظور از مالکیت اختصاصی آپارتمان نشینی چیست ؟

نوع دیگری از مالکیت وجود دارد که به آن مالکیت اختصاصی گفته می‌شود . این نوع مالکیت مربوط به شخص مالک و در سند مالکیت وی ، قید می شود . بطور مثال : بالکن هر واحد آپارتمان اختصاص به همان واحد آپارتمانی دارد و کسی حق دخالت در آن را ندارد .

قوانین آپارتمان نشینی

حق شارژ بر اساس آپارتمان نشینی

اکثر افرادی که در آپارتمان ساکن هستند احتمالا با هزینه شارژ ساختمان یا همان حق شارژ آشنایی دارند . حق شارژ ساختمان ، همان هزینه‌های واحد‌های ساختمان است که هر واحد ، موظف به پرداخت آن می‌ باشد . در نظر داشته باشید که تعداد افراد خانوار هر واحد هیچ تاثیری روی حق شارژ ندارد . این هزینه ها باید بصورت ماهانه یا سالانه پرداخت گردد .

 

حق شارژ در قوانین آپارتمان نشینی شامل چه مواردی می شود ؟

  1. هزینه نظافت ساختمان
  2. هزینه برق مشترک ساختمان
  3. هزینه آب مشترک ساختمان
  4. هزینه سرایداری ساختمان
  5. هزینه رسیدگی به فضای سبز ساختمان
  6. هزینه نگهداری بخش مشاع ساختمان

قوانین آپارتمان نشینی

اگر حق شارژ پرداخت نشود چه اتفاقی رخ می دهد ؟

در این صورت مدیر ساختمان وظیفه دارد ، بوسیله اظهارنامه‌ای در رابطه با بدهی به واحد مورد نظر اطلاع بدهد . چنانچه‌ باز هم حق شارژ پرداخت نشود مدیر ساختمان طبق قانون ، مراجع قضایی مراجعه کرده و در صورتی که بازهم واحد بدهکار نسبت به پرداخت حق شارژ اقدامی انجام ندهد ، مدیر ساختمان حق منع وی جهت استفاده از آب ، برق ، گاز ، موتورخانه و … را خواهد داشت .

پرداخت حق شارژ آپارتمان بر عهده مستاجر است یا مالک ؟

باید بدانید که حق شارژ آپارتمان به دو صورت می باشد : پرداخت هزینه جهت مصارف کوتاه مدت و پرداخت هزینه جهت مصارف بلند مدت . اگر پرداخت هزینه جهت مصارف کوتاه مدت باشد مانند : تعمیرات بخش‌های مشاع ساختمان و … مستأجر موظف به پرداخت هزینه می‌باشد . اگر هزینه جهت مصارف بلند مدت مانند : تعویض اتاقک ، آسانسور و … باشد، مالک باید هزینه را پرداخت کند .

 

بروزرسانی : 26 دی 1401

نوشتن یک پیام

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوشته های مرتبط

کلمات کلیدی را وارد نمایید